DJI 0044

Efterskole på Langeland, nær Fyn

En musikalsk oase på Sydlangeland

Musikefterskolen i Humble er en efterskole på Langeland, nær Fyn. Den er placeret i en hyggelig landsby i naturskønne omgivelser tæt på både skov og dejlig badestrand. Skolens landlige placering giver trygge rammer, hvor der er rum til at fordybe sig i efterskolelivet med alt, hvad det indebærer. 

Skolen ligger en halv times kørsel fra Svendborg, en time fra Storebæltsbroen og en time og et kvarter fra Lillebæltsbroen. Vi arrangerer privat buskørsel til Spodsbjerg, Svendborg og Nyborg hver weekend, så man ubesværet kan komme til og fra skolen. Bussen koster 40 kr. til Svendborg eller Spodsbjerg og 60 kr. til Nyborg. Øvrig kørsel på ture og andet står efterskolen for.

Man udvikler sig på helt nye områder, når man er på efterskole. Selvom det kan være både sjovt og givende at være væk fra familien i en længere periode, kan det også blive hårdt. Efterskolens lærere og medarbejdere er der for at hjælpe og støtte, både hvis det går godt, men også i andre perioder. Da vi er en efterskole nær Fyn, er det også altid nemt at komme hjem fra efterskole på Langeland i weekenderne, hvis det er nødvendigt. Dog er fællesskabet på Humble musikefterskole helt unikt, hvor nye venskaber kommer og udfordringer omfavnes. Efterskolen bidrager til de unges udvikling og selvstændighed.

ADW5591Q

Skolens historie

I 1899 blev Humble Friskole blev oprettet i de bygninger, der i dag er Humble plejehjem. Initiativet til oprettelsen af friskolen kom fra Det Radikale Venstre, som dengang indtog en stærk position på Sydlangeland.

I 1908 ansøgte Humble Friskole om at drive fortsættelsesskole (den tids betegnelse for en efterskole - som der i øvrigt blot fandtes 26 af i starten af 1900-tallet).

I 1922 blev friskolen købt af M.J. Kærtoft, som omdøbte skolen “Humble Private Realskole A/S".

I 1924 blev pladsforholdene for trange, og Humble kro blev derfor købt og skolen flyttede til denne lokation. Det er stadig i disse bygninger, at skolen drives den dag i dag.

I 1945 drev en flydedok i land ved Påø med ca. 1000 krigsfanger (russere og franskmænd), og heraf blev omtrent 100 franskmænd indlogeret på skolen, hvor de lå på halm i den daværende gymnastiksal (som vi i dag kalder Orkestergraven).

I 1974 blev den selvejede institution Humble Efterskole etableret.

I 2005 blev Humble Efterskole til Musikefterskolen i Humble, og skolen har således fungeret som musikefterskole i 16 år.

L0539 02

Find vej til Musikefterskolen i Humble:

Har du fået lyst til at starte på skolen?
Så vil vi elske at vise den frem!