My Project 1

COOPER-MOORE / KRESTEN OSGOOD

Koncert på Musikefterskolen i Humble d. 8. februar 2023 kl. 20:00

Musikefterskolen i Humble er stolte af at præsentere en koncert med den unikke og virtuose duo Cooper-Moore (US) og Kresten Osgood (DK).

Den New York baserede levende legende Cooper-Moore har været aktiv siden starten af 70erne. Han startede som pianist og er stadig en af den amerikanske musikscenes mest skattede og originale stemmer på klaveret, men han er i ligeså høj grad idag kendt for sine mange selvopfundne instrumenter. Der er tale om dybt personlige og logiske og veludviklede instrumenter som fx. "the Didley-Bo" - en planke med en lang bas streng spændt ud som man spiller på med trommestikker. det lyder som en blanding af funk bas og den menneskelige stemme. et andet eksempel er the mouthbow, som er et stykke træ man har i munden og spiller på med en violinbue. tonen formes så med munden. der er mange andre eksempler. the 3-string banjo, diverse fløjter og så har han ikke mindst udviklet sit helt eget specialbyggede trommesæt. I dag er Cooper-Moore 75 år gammel og er anerkendt som en virtuos og en af de sidste af de store afroamerikanske originaler fra sin generation. Han spillede i David S. Wares kvartet i mange år, han har lavet et hav af plader med William Parker, og han har sågar spillet med Beyonces lillesøster Solange. Han er en blændende improvisator, men en ligeså stærk blues-mand eller funk eller folk-musiker. han betegnes som et geni, der hæver sig fuldstændig over musikalske eller genremæssige grænser.

Kresten Osgood behøver ingen præsentation på den danske musikscene. Han er en ekstraordinært talentfuld trommeslager, som har turneret verden tynd, har et hav af udgivelser under bæltet, og har spillet og indspillet sammen med legender såsom Roscoe Mitchell, Paul Bley, Lee Scratch Perry, William Parker, Masabumi Kikuchi, Derek Bailey, Wadada Leo Smith, Jason Moran, Michael Blake, Oliver Lake, Kurt Rosenwinkel, John Tchicai, Tim Berne, Justin Vernon, Peter Brötzman, Joshua Redman, Eugene Chadbourne, Billy Preston, Alan Silva, Brad Mehldau, Mats Gustafsson, Bennie Maupin, The National, Dr. Lonnie Smith, Sam Rivers, Henry Grimes, Dr. Yusef Lateef, Warren Smith og mange andre.

Samarbejdet mellem de to musikere har kørt i små 10 år, og de har spillet en del sammen i USA (senest i Washington i juni 2022). Dette er dog første gang det er blevet muligt at opleve dem på en decideret Europaturné.

Koncerten er åben for alle interesserede. Billetter kan købes i døren eller via Billetto. Billetpris for gæster: 75 kr. (gratis med årskort)

KØB BILLET HER