Drone2

Skolens historie

Skolens historie

I 1899 blev Humble Friskole blev oprettet i de bygninger, der i dag er Humble plejehjem. Initiativet til oprettelsen af friskolen kom fra Det Radikale Venstre, som dengang indtog en stærk position på Sydlangeland.

I 1908 ansøgte Humble Friskole om at drive fortsættelsesskole (den tids betegnelse for en efterskole - som der i øvrigt blot fandtes 26 af i starten af 1900-tallet).

I 1922 blev friskolen købt af M.J. Kærtoft, som omdøbte skolen “Humble Private Realskole A/S".

I 1924 blev pladsforholdene for trange, og Humble kro blev derfor købt og skolen flyttede til denne lokation. Det er stadig i disse bygninger, at skolen drives den dag i dag.

I 1945 drev en flydedok i land ved Påø med ca. 1000 krigsfanger (russere og franskmænd), og heraf blev omtrent 100 franskmænd indlogeret på skolen, hvor de lå på halm i den daværende gymnastiksal (som vi i dag kalder Orkestergraven).

I 1974 blev den selvejede institution Humble Efterskole etableret.

I 2005 blev Humble Efterskole til Musikefterskolen i Humble, og skolen har fungeret som specialiseret musikefterskole lige siden.

DJI 0044

En musikalsk oase på Sydlangeland

Musikefterskolen i Humble er en efterskole på Langeland. Skolen er placeret i en hyggelig landsby i naturskønne omgivelser tæt på både skov og dejlig badestrand. Skolens landlige placering giver idylliske og trygge rammer, hvor der er rum til at fordybe sig i efterskolelivet med alt, hvad det indebærer. 

Musikefterskolen ligger i byen Humble, som er en halv times kørsel fra Svendborg, en time fra Storebæltsbroen og en time og et kvarter fra Lillebæltsbroen.

Det er let og bekvemt at komme til og fra skolen i weekender. Vi har en aftale med firmaet Efterskolebussen, som henter eleverne på skolen og kører til en lang række af landets større byer. Klik her for at se alle stoppesteder. Bestilling og betaling foregår gennem app'en Efterskolebussen. Det er således altid nemt, hyggeligt og billigt at komme til og fra skolen, uanset om man kommer fra Sjælland, Jylland eller Fyn, da man bliver samlet op med bussen og kan følges og hyggesnakke med alle sine efterskolevenner undervejs. Øvrig transport under efterskoleopholdet til fx. koncerter, studierejser og andre udflugter betaler efterskolen for, så man hverken behøver at bekymre sig om økonomi eller praktik.

ADW5591Q

Find vej til Musikefterskolen i Humble:

(Klik på kortet for at åbne rutevejledning)

Har du fået lyst til at starte på skolen?
Så vil vi elske at vise den frem!